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Home > La puèšia ad Muratori > La rènga per i sgnur

La rènga per parèć tèimp,
l’è stè l’alimèint,
fundamèntèl per i purèt,
tènt d’ arvèj mi garèt.

Óz sla tèvula di sgnur,
una rènga la jè sicur,
l’è un alimèint prelibèd,
e ‘na masa rizèrchèd.

Per dì tóta la verità,
la n’è ‘na gran buntà,
mo per pasè da bòngustai,
tót i diš: bòna che maj!

S’us téin còunt de fat,
ch’la è da òvi e da lat,
un ch’us n’intènd ad pès,
u la magna per cumprumès.

Agl’jòvi li n’è mèl,
lis ciapa per cavièl,
mo ‘na ròba isé salèda,
da murì pu da la séda.

E’ lat l’è dilichèd,
e comunque pòc salèd,
s’un góst e un sapór,
dègn d’un inteditòr.

La renga ‘na vòlta splèda,
e pu tóta sfilitèda,
sl’òglie e sè limòun,
la è mòlt mej de salmòun.

Sinó tajèda a fitulini,
s’un uliva e sè Martini,
la fà d’apèritiv,
mej ad tènt ch’i fà schiv.

Ivano Aurelio Muratori

L’ ARINGA PER I SIGNORI

L’ aringa per parecchio tempo,/ è stato l’alimento,/ fondamentale per i poveretti,/ tanto da arrivar loro ai garretti.

Oggi sulla tavola dei signori,/ un’aringa c’è di sicuro,/ è un alimento prelibato,/ e molto ricercato.

Per dir tutta la verità,/ non è una gran bontà,/ ma per passare da buongustai,/ tutti dicono: buona che mai!

Se si tiene conto del fatto,/ che è da uova e da latte,/ uno che se n’intende di pesce,/ la mangia per compromesso.

Le uova non sono male,/ si prendono per caviale,/ ma una roba così salata,/ da morire poi dalla sete.

Il latte è delicato,/ e comunque poco salato,/ con un gusto e un sapore,/ degni di un intenditore.

L’aringa una volta spellata,/ e poi tutta sfilettata,/ con l’olio e col limone,/ è molto meglio del salmone.

Se no tagliata a fettine,/ con un’oliva e col Martini,/ fa da aperitivo,/ meglio di tanti che fanno schifo!

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