I pasadéin te bród per i rimniš,
l’è la mnèstra mej ch’u j’è,
i paragun iqué in si pò fè,
sa tótt ch’jèlt magnè ch’i n’è prèciš.
Tènt i piašèva ma Fellini stès,
che a Roma, te risturènt dla Cisarina,
una cóga Bulgnèša dabòn bravtina,
u jandèva a magnè béin da spèss.
Ló gran luvaciòun a bäca pina,
ui tireva só sintènt se nèš,
e ui spartiva gentilmèint sla Mašina.
Che ènca léa, u j’è da imazinès,
ch’la fós una bèla luvacina,
e giustamèint möj d’un riminèš.
Ivano Aurelio Muratori
I PASSATELLI DI FELLINI
I passatelli in brodo per i riminesi,/ sono la minestra meglio che c’è,/ i paragoni qui non si possono fare,/ con tutti gli altri mangiari che non sono uguali.
Tanto piacevano a Fellini stesso,/ che a Roma, nel ristorante della Cesarina,/ una cuoca bolognese davvero bravina,/
li andava a mangiarli ben spesso.
Lui gran goloso a bocca piena,/ li tirava su anche col naso,/ e li divideva gentilmente con la Masina.
Che anche lei, c’è da immaginarsi,/ che fosse una bella golosa,/ e giustamente moglie di un riminese.